Čudežna spojina in njeno delovanje

Kaj sploh je Koencim Q10? To je v maščobah topna spojina z 10 izoprenskimi enotami. Imenujemo ga tudi ubikinon. Najdemo ga v srcu, jetrih, ledvicah in je del vsake naše celice. Fred Crane ga je odkril leta 1957 in ugotovil, da je to nam lastna spojina, nekaj pa ga dobimo tudi s hrano.

To spojino naše telo sintetizira samo, vendar ga z leti nastaja vse manj. Iz tega razloga se čedalje več ljudi odloča za prehransko dopolnilo. Je veganski izdelek, brez sladkorjev, z izvlečkom črnega popra. Črni poper vsebuje učinkovino piperin, koencim Q10 od ponudnika Malinca pa s tem pridobi dodatno vrednost, saj ga telo lažje vsrka, zato so uporabniki še bolj zadovoljni z njegovim učinkom.

Kdo naj uživa in kako se uživa koencim Q10?

Sinteza Q10 začne v telesu upadati po 20. letu starosti. Zato je priporočljivo, da ga uživajo vse fizično aktivne osebe, študenti, starostniki in vsi, ki želijo ohraniti vitalnost. Dobro deluje na srce, jetra in ledvice. Veganski koencim Q10 nastane s postopkom fermentacije, ki poteka s pomočjo bakterij.

Nima stranskih učinkov in je varno prehransko dopolnilo. O kontraindikacijah ni podatkov, obstaja samo možnost alergije na črni poper ali katero od sestavin kapsul. V priporočenih odmerkih ga lahko jemljemo neprekinjeno. Koencim Q10 je varen za nosečnice in se priporoča ženskam, ki želijo zanositi.

koencim q10

Zelo je dobrodošel tudi v kozmetiki

Koencim Q10 je antioksidant in deluje na celotno telo. Dodaja se kremam za napeto kožo in mladosten videz. Raziskave so pokazale, da ga vsaj 20% prodre do spodnjih plasti epidermisa, do dermisa pa 2%. Šestmesečni tretma zmanjša globino globokih gub za 27%, trdijo v podjetju Malinca.

Uporabljamo ga za nego zrele kože, kože s hiperpigmentacijo in kože z nepravilnostmi. Odličen je za zmanjšanje oksidativnega stresa v koži in pri fotostaranju. Poleg tega pomaga pri celulitu in mlahavi koži.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja