Brusnice je še najbolje uporabljati sveže iz grmičevja

brusniceIščete živilo, ki je zdravo, prijetnega okusa in pomaga rešiti ali preprečevati ali pa le lajšati določene zdravstvene težave? Potem iščete brusnice. Niste vedeli tega? Čim prej poglejte, za kaj vse se uporabljajo, kakšne zdravilne učinkovine vse imajo brusnice in prav gotovo boste presenečeni, da ima lahko en plod toliko uporabnih lastnosti. Hkrati pa še to, če boste uživali brusnice, je še najbolje, da jih uživate sveže natrgane. Ampak kako vsak dan? Pravzaprav nemogoče, če ste zaposleni ali pa če ne hodite vsak dan v gore, kjer brusnice rastejo, pa tudi tam jih ni kaj dosti, morate imeti bolj srečo, da jih sploh najdete. Sveže brusnice boste v naših krajih bolj težko našli, zato moramo žal posegati po sušenih, ampak pozor, niso kar čisto vse brusnice enako dobre.

 

Če že uživate sušene brusnice in želite tudi imeti od njih zdravilen učinek, potem naj bodo ekološko pridelane in to vse faze

Najti kvalitetne sušene brusnice sploh ni tako enostavno kot se morda sliši. Niso čisto vse sušene brusnice enako kvalitetne, pomemben je tudi postopek sušenja, da v brusnicah ostane čim več hranilnih snovi, hkrati pa tudi, da so ekološko pridelane in tudi posušene. Nič vam ne pomaga, če brusnicam dodajajo snovi, da se hitreje posušijo in da obdržijo lepšo obliko, saj na ta način uživate tudi te umetne snovi, kar že pomeni, da niso več tako zdrave. Že tako ali tako zaužijemo preveč takšnih snovi, zato res glejte na to, da kupite ekološko pridelane brusnice.

Prodaja jih pri nas Malinca in temu trgovcu resnično lahko zaupate, da imajo v prodaji le najboljše izdelke, ki so pridobljeni na ekološki način. Res je, da ima Malinca brusnice malo dražje kot se dobijo v kakšnih diskontnih poceni trgovinah, vendar pa morate vedeti, da je pomembno, kaj uživate, še posebej takrat, ko se želite zdravo prehranjevati in se zdraviti.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja