Bazeni s soljeno vodo namesto klorirano

bazeniVsi bazeni morajo biti varni za kopanje. Varni najprej v takšnem smislu, da se v njih ne nabira umazanija in ne širijo razni mikroorganizmi, ki bi lahko bili škodljivi za človeško telo. Da so bazeni varni in v njih ni umazanije ali se v njih ne razrastejo alge, se poskrbi tako, da je voda v bazenu klorirana. Klor ima poseben, močen vonj in lahko povzroči, da postanejo lasje, pobarvani na svetlo barvo, zelenkasti. Klor lahko tudi povzroči to, da so koža in lasje po plavanju izsušeni, ženskam pa lahko klor tudi izsuši vaginalno sluznico. Da se vse to prepreči, je mogoče, da so bazeni napolnjeni z vodo, ki ni klorirana, temveč soljena.

Oprema za čiščenje bazenov

Tako so bazeni s soljeno vodo prav tako čisti in varni, po namakanju ali plavanju pa ne boste imeli vonja po kloru, lasje in koža pa ne bodo suhi in ne tako privlačni, kot so bili pred aktivnostmi v bazenu. Bazene je treba kljub temu, da se vanje dajo dodatki za vzdrževanje vodne higiene, redno čistiti. Obstajajo razni pripomočki za čiščenje, da bazeni ostanejo kar se da varni in prijetni za kopanje. Umazanija, ki pride v bazen z ljudmi in ki jo morda nanese veter, se očisti s čistilno napravo. To, kar ostane v bazenu, pa se da očistiti s posebnim sesalcem za bazen, mrežico ali krtačami, namenjenimi za čiščenje bazenov.

Bazeni, ki tudi zmasirajo telo

Ko je poskrbljeno, da so bazeni varni in čisti, pa velja razmisliti o določenih vgradnih elementih, s katerimi se da razvajati telo in sprostiti utrujene ali boleče mišice. Takšni vgradni elementi so masažne šobe. Najprej boste telo vadili, nato še z masažo, po katero ne bo treba k maserki, telo še sprostili. Mišice bodo pregnetene in mehke, vi pa zadovoljni. Vsi ti vgradni elementi za bazene so izdelani iz materialov, ki so lahko v vodi, ne da bi se pri tem uničili. Najpogosteje so izdelani iz nerjavečega jekla, ki je primerno tudi za razkuževanje. Če na vgradne elemente pazite na ustrezen način, vam bodo služili dolga leta.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja