Barva za les zaščiti in polepša les

silvaproduktBarva je barvna snov, ki jo oseba namaže na določeno površino in pusti, da se posuši, nato na omenjeni površini barva za les pusti tanek okrasni in tudi zaščitni sloj. Pred izbiro barve je treba poleg odtenka paziti tudi na to, da se izbere prava vrsta barve. Obstaja več vrst barve; ni pomembna le barva za les. V specializiranih trgovinah so na voljo različne vrste barv, pozornost pa je treba posvetiti tudi zaščiti. Les zaščiti barva za les pred staranjem in propadanjem, za zaščito pa boste potrebne izdelke našli na strani trgovine https://www.silvaprodukt.si/, tako da bodo vaši leseni predmeti čudoviti še leta.

Barva za les z vodo je simpl ko pasulj

Na policah v posebnih trgovinah na ljubitelje lesa čakajo barve različnih vrst. Izbira barvnega odtenka je pomebna, ker barve vplivajo na počutje posameznika in ustvarjajo določen ambient. Nato je treba izbrati pravilno vrsto barve: barvo na vodni osnovi ali barvo na oljni osnovi. Večina barv, ki danes polnijo police, je na vodni osnovi, in to zaradi preprostosti uporabe. Prednost, ki jo ima barva za les na vodni osnovi, je v tem, da preprečuje rast plesni, raven strupenih izpustov je nizka, barvo preprosto očistite z vodo, barva za les je stabilna in ne porumeni ali zbledi na sončni svetlobi, je prožna in odporna proti razpokam.

Olje in voda res ne gresta skupaj

Če želite, da je barva za les še obstojnejša, se lahko odločite za barvo na oljni osnovi. To lahko uporabite na skoraj vseh površinah, cenjena pa je zaradi svoje obstojnosti in bogate zaključne plasti ali tako imenovanega finiša. Pri nanosu je barva za les na oljni osnovi nekoliko zahtevnejša, saj oddaja močne hlape, barve na oljni osnovi pa se ne da sprati z vodo. Za umivanje čopičev, umazanih z barvo na oljni osnovi, bo nujen terpentin, s katerim lahko očistite tudi drugi predmete, ki so morda prišli v stik z barvo. Tudi izbira oljne barve ima še več prednosti, med katerimi so najpomembnejše sijaj, enakomernejši nanos in dobra obstojnost.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja