Avtosedež je obvezen, vaš izbor pa lahko odločilen

avtosedezKo pričakujemo majhnega, se nam vsem zdi, kako bo zapleteno na samem začetku, koliko bo ukvarjanja z otrokom, kako se bomo morali tudi sami učiti in še mnogo je takih in podobnih dvomov. Seveda pa je še pred prihodom novorojenčka domov treba poskrbeti za vso opremo, ki je reci piši tudi slučajno ni malo. Ampak, odločitve niso lahke, še posebej ko gre za avtosedež, saj je varnost v prometu otroka izjemno pomembna. Mnogi so potem sicer mnenja, pa saj daleč ne bomo šli, ena mama je za tremi ovinki ena pa za šestimi, v tako majhni razdalji pa se že ne bo nič zgodilo, pa vendar se lahko že takoj ko speljete izpred bloka ali hiše in niste vi krivi. Zato je treba izbrati pravi avtosedež. Morda prvega ni tako težko izbrati, saj če kupite boljši voziček, je tudi lupinica že zraven. Ampak, ko pa otrok enkrat lupinico preraste, pa je že vse veliko bolj zapleteno.

 

Na trgu je res ogromno ponudbe, vendar ne izberite tisti avtosedež, ki je najcenejši, ker je zagotovo tudi najmanj varen

Že res, da je moral prav vsak avtosedež, ki je na trgovskih policah, prestati test. Vendar pa se zavedajte, da test ni samo eden, da se samo stopnjujejo po težavnosti, kjer ljudje, ki teste opravljajo, kakšne in katere vse sile in poškodbe avtosedež vzdrži v takem stanju, da tudi otrok ni poškodovan oz. če že je, da je čim lažje poškodovan. Zato nikar ne kupujte kot glavni avtosedež tistega, ki je najcenejši, ampak se res odločite za najboljše za vašega otroka.

Če enkrat izločite najcenejše možnosti, hitro pridete na ceno okoli 150 – 180 €, kjer je sicer že zelo dober avtosedež, vendar pa ni tako mehak kot je kak drug in že pridemo spet do tega, kako dobro se bo otrok počutil. Pri ceni nad dvesto evrov pa že govorimo o boljši kvaliteti, veliko je odvisno tudi od tega, ali ima avtosedež iso fix ali ga nima, potem tudi to, kakšne so možnosti za starše, kako lahko oz. težko se avtosedež nagne, pripne in podobne.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja