Avto na daljinca je zelo poučna igrača za otroke

Najboljše igrače za otroke so tiste, s katerimi otroci razvijajo svoje umske in motorične sposobnosti. Avto na daljinca je ravno to, kar iščete. Se sprašujete zakaj? Zato, ker avto na daljinca zahteva koncentracijo na dve stvari hkrati, in sicer na avto in na sam daljinski upravljalec, kar zahteva hkratno uporabo umskih in motoričnih sposobnosti. In če vaš otrok teh dveh sposobnosti še nima dobro razvitih, mu jih bo avto na daljinca skozi otroku zelo privlačno in prijetno igro pomagal razviti hitreje kot si mislite.

 

Avto na daljinca pomaga hitreje razvijati umske in motorične sposobnosti

Avto na daljinca zahteva, da hkrati upravljaš daljinski upravljalec in da gledaš kje se vozi avto na daljinca, ki ga s tem daljinskim upravljalcem upravljaš. Dejstvo je, da ne moreš ves čas gledati niti v avto in niti na daljinski upravljalec, zato ta igra zahteva nekaj več sposobnosti ter zato ta igrača niti ni primerna za prav najmlajše otroke. Od katerega leta starosti dalje je ta igrača primerna za otroka, je odvisno od sposobnosti in razvoja posameznega otroka. Priporoča pa se nekje od tretjega leta starosti dalje, lahko tudi že kaj prej, lahko pa seveda niti 4 letni otrok še ni dovolj dovzeten za to igračo.

Vsekakor pa mora biti avto na daljinca všeč tudi staršem, saj bomo vsekakor najprej mi morali pokazati otroku, kaj naj sploh počne z njim, ga pripraviti do tega, da mu bo igrača zanimiva ter da se bo z njo rad igral, če pa že vam avto na daljinca ni všeč, potem te igrače ne kupujte, saj se otrok potemtakem z njo skoraj sigurno ne bo igral, seveda pa obstajajo izjeme. Glede na to, da avto na daljinca dobimo že za zgolj 15 EUR, pa je to strošek, ki se ga sigurno splača imeti, da pomagamo svojemu otroku pri njegovem hitrejšem razvoju.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja