Ali zaužijemo dovolj omega 3 v hrani?

omega 3S tem vprašanjem so se dolgo časa ukvarjali tako nutricionisti, kot tudi zdravniki, farmacevti in znanstveniki. Na koncu so vsi prišli do spoznanja, da smo daleč od tega, da zaužijemo dovolj omega 3 maščobnih kislin, ki pa so za normalno delovanje človeškega telesa nujne. Na žalost pa jih telo samo ni sposobno proizvesti, temveč jih moramo zaužiti s hrano. Najbolj poznan način uživanja omega 3 v hrani je z morsko hrano, ampak žal še vedno večina ljudi meni, da če jedo morsko hrano, da zraven dobijo tudi omega 3. Žal je stanje čisto drugačno. Te maščobne kisline se nahaja le v najbolj mastnih ribah, kot so losos, tuna, sardoni ali sardele. In pazite, jih jeste vsaj 3 – 4 krat na teden? Težko verjamem, da se najde veliko ljudi, ker če jih ne jeste, potem jih ne dobite dovolj.

Omega 3 niso samo v ribah

Seveda pa ribe niso edina hrana, kjer se nahajajo omega 3 v hrani. Nikakor ne smemo pozabiti tudi na izdelke rastlinskega izvora, kot je laneno seme, pa chia semena, številni oreščki in zelenolistnata zelenjava. Je pa res, je tega treba tudi pojesti veliko. Verjetno je še najlažje zaužiti chia semena in pa laneno seme, da dobimo zadostno količino omega 3, ker gre ne nazadnje za izdelka brez okusa, hkrati pa sta idealna za zajtrk.

Omega 3 v kapsulah

Glede na to, kako težko je zaužiti dovolj veliko količino na dan, se zdijo kapsule še najboljša rešitev. Z eno kapsulo, tukaj vas opozarjamo, da niso vse omega 3 kapsule dobre, ker je zelo pomembno, kakšno sestavo imajo in kaj vse vsebujejo, lahko torej na čisto enostaven način dobimo dnevno potrebo po omega 3 maščobnih kislinah in tako telesu ponudimo tisto, kar nujno potrebuje za svoje delovanje in si tako zagotovimo boljše zdravje.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja