Ali obstaja odvetniška pisarna z dušo?

Vsak izmed nas se verjetno kdaj znajde v težki in zapleteni življenjski situaciji. Včasih te situacije vodijo lahko do večjih ali manjših sporov med vpletenimi, kjer je potrebna strokovna pravna pomoč. Vendar mnogo ljudi niti ne ve, na koga se obrniti in katera odvetniška pisarna bo na zaupen in odgovoren način zastopala njihove interese. Preden se dejansko lotite iskanja ustrezne pravne pomoči, je dobro imeti v mislih predvsem dejstvo, da dobra odvetniška pisarna nima le izkušenih in uspešnih odvetnikov, temveč jo pri njenem delu vodita visoka stopnja strokovnosti in želja po doseganju višjih ciljev.

odvetniška pisarna1

Zelo pomemben je uvodni posvet

 

Uvodni sestanek je vaša prva priložnost, da odvetniku podrobno predstavite svoj problem. Odvetnikova dolžnost je, da vam že na prvem srečanju pojasni svoje stališče o vaši zadevi in vam tudi pove, ali se vam  sploh finančno izplača začeti sodni postopek. Namreč, vsaka družbeno odgovorna odvetniška pisarna se zaveda, da običajno kljub visoki verjetnosti, da bo stranka na koncu uspešna, se lahko vseeno zgodi, da bo višina stroškov večja od iztoženega zneska, kar je sploh pogosto v primeru odškodnin.

 

Ravno tako je pogosto kljub uspešni tožbi na sodišču težko izterjati sredstva od tožene stranke. Iz tega razloga je pomembno, da vaše interese zastopa odvetniška pisarna, ki je znana po svoji odkritosti do strank in jo zato številni priporočajo.

odvetniška pisarna 1.2

Odvetniška pisarna, ki daje prednost zadovoljstvu stranke

 

Kljub temu, da pogosto velja, da je pravica slepa, je vseeno dobro vedeti, da za vsako pravno težavo obstaja več različnih rešitev. Primarna naloga, ki bi jo morala imeti vsaka odvetniška pisarna, pa je, da se vztrajno trudi iskati pravico, tudi takrat, ko se zdi, da je to brezupno. Zato dober odvetnik dela v dobro svoje stranke, tudi če zaradi tega obstaja možnost nižjega zaslužka. Dobra odvetniška pisarna namreč zvesto sledi načelu, da je najpomembnejše zadovoljstvo stranke, pa čeprav včasih to pomeni, da je stranki bolje svetovati, da se ji ne izplača spuščati v spor.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja