Akumulatorski vrtalnik za vsakega mojstrovalca

Se v prostem času radi ukvarjate z mojstrovanjem ali domačimi popravili? Potem že veste, da je akumulatorski vrtalnik nepogrešljiv pripomoček v torbi z orodjem. Je večnamensko orodje, ki ga lahko uporabite za vrtanje, vijačenje ali mešanje. Zaradi priročne baterije ga lahko uporabljate kjerkoli, saj niste omejeni z vtičnico ali dosegom električnega kabla. Ne glede na to, ali iščete vaš prvi akumulatorski vrtalnik ali le želite zamenjati starega z novejšim in zmogljivejšim, pomembno je, da pri izbiri upoštevate nekaj ključnih lastnosti. Poleg moči in baterije so pomembne tudi druge funkcije. Berite dalje in na https://www.metalmikulic.si/oddelek/elektricno-orodje-pribor/hikoki-stroji-naprave/akumulatorsko-orodje/akumulatorski-vrtalniki-vijacniki/ poglejte, kateri najbolje ustreza vašim potrebam.

 

Kaj paziti, ko kupujete akumulatorski vrtalnik?

 

akumulatorski vrtalnik1.1

Kako v vsej ponudbi izbrati pravega? Svetujemo, da ste pri izbiri pozorni na spodnje lastnosti:

 

  • Napetost baterije: višja kot je napetost baterije, močnejša je naprava. Za manjša opravila zadostuje že 3,6 V, medtem ko za prenove ali gradnjo potrebujete okrog 14 V.
  • Zmogljivost baterije: bolj kot je baterija zmogljiva, dalj časa lahko aparat uporabljate. Ta naj znaša najmanj 1,5 Ah, pri visokokakovostnih baterijah pa govorimo tudi o 3 do 4 Ah.
  • Vrsta baterije: največkrat lahko izbirate med NiCd, NiMH in Li-ion baterijami. Priporočamo akumulatorski vrtalnik z Li-ion baterijo, ki je najsodobnejša, zagotavlja največjo zmogljivost, se samodejno ne prazni in je najlažja.
  • Hitrost vrtenja: hitrost vrtenja določa, v kakšen material boste lahko vrtali. Za trše materiale, kot sta les ali opeka, potrebujete akumulatorski vrtalnik več hitrostmi, medtem ko je za vijačenje dovolj model z eno hitrostjo.

 

Kakšno moč izbrati glede na zahtevnost dela?

 

Kakšna opravila je zmožen opraviti vaš akumulatorski vrtalnik, je odvisno od napetosti baterije oz. moči vrtanja. Baterije z različnimi napetostmi so primerne za različne oblike dela. Če potrebujete nadomestek za izvijač, ki vam bo pomagal sestaviti stavbno pohištvo, izberite napetost med 3,6 in 10,8 V. Če iščete univerzalni akumulatorski vrtalnik za vsestranska opravila, izberite napetost med 10,2 in 14 V. Vsak aparat z močjo nad 14 V je primeren za večja in zahtevnejša gradbena dela.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja