Za odkup zlata se cena spreminja dnevno

Zastavljalnica, ki se ukvarja z odkupom, bo točno vedela, da se za odkup zlata cena določa na osnovi borzne cene, določi pa jo strokovnjak, ki bo pred naznanitvijo cene osebi, ki želi izdelek izdelan iz zlata zamenjati za gotovino, strokovno pregledal. Ugotoviti namreč mora, ali je izdelek narejen iz zlata, ki je osemkaratno, devetkaratno, štirinajstkaratno, osemnajstkaratno, dvaindvajsetkaratno ali štiriindvajsetkaratno zlato, saj je za odkup zlata cena odvisna od dnevno menjajoče se borzne cene, kakor je navedeno na spletni strani zastavljalnic. Strokovnjak bo vedel, koliko karatov ima zlato, če bo preveril, kakšen žig ima izdelek iz zlata.

odkup zlata cena

Za odkup zlata je cena odvisna od karatov

Velja, da noben izdelek ni izdelan iz čistega stoodstotnega zlata, saj je zlato mehka kovina. Vsak izdelek, ki se ga poimenuje zlato, torej vsebuje še kakšno drugo kovino, ki zlatemu izdelku da določen odtenek. Tako lahko zlat izdelek vsebuje paladij, mangan, nikelj, na katerega so nekateri alergični, cink in pa tudi baker. Slednji lahko izdelku da rožnato zlato barvo, ki je zadnje čase precej moderna. Če je izveden pošten odkup, bo za odkup zlata cena ugodna, če vmes ne bo imel prstov kak posrednik. Kadar ni posrednika, je cena takoj boljša, saj je posel sklenjen le med dvema, zastavljalnico in stranko.

Za odkup zlata se cena določi na osnovi borzne

Ko zastavljalnica odkupi zlato, ga proda dalje, po navadi podjetjem tujega izvora, da te zlate izdelke pretopijo. Pretopljeno zlato potem postane surovina in je prodano zlatarnam, ki iz njega spet izdelajo druge zlate izdelke. Pretopljeno zlato je prodano še podjetjem, ki se ukvarjajo z industrijskimi dejavnostmi. Zlato – kot denar – kroži. Zato ne bo zaman prodaja, saj za odkup zlata cena te žlahtne kovine v določenih obdobjih strmo narašča iz različnih razlogov. Na spletni strani ima dobra zastavljalnica objavljen dnevni cenik, da boste hitro videli, kakšna je vrednost zlata. Ob ceni na gram je navedeno, za koliko karatov gre.

Author: Administrator

Deli to objavo na