Vse, kar morate vedeti o printerjih

Printerji so nepogrešljiv del poslovnega okolja. Če ste tik pred odločitvijo o nakupu naprave, morda raje razmislite, ali se vam bolj splača samo napravo najeti. Katera je primernejša opcija za vas in za vaše potrebe, preberite v nadaljevanju, tako kot nekatera najpogostejša vprašanja, ki jih morate vedeti ob izbiri printerja. Na enem mestu smo le nekaj informacij in odgovorov na vprašanja, na primer od tega, kdaj se vam splača najem, kaj paziti pri nakupu, katere znamke veljajo za najboljše, zakaj izbrati Kyocera tiskalnik do tega, zakaj opraviti servis Konica Minolta in drugih naprav pri podjetju Anderwald.

 

Nakup ali najem printerja?

Odgovor na vprašanje je odvisen predvsem od tega, za kaj ga potrebujete. Če potrebujete printer za osebno rabo in nezahtevne občasne naloge, je nakup morda smiselna izbira. Če pa printer kupujete za podjetje, pa je za optimizacijo stroškov smotrno razmisliti o najemu multifunkcijske naprave. S tem, ko se odločite za najem, ne samo, da zmanjšate stroške, temveč prejmete tudi možnost nadgradnje in servisa. Nakup printerja pomeni večjo začetno investicijo in samostojno vzdrževanje, medtem ko je najem za podjetje lahko ugodnejši in veliko bolj fleksibilen. Poleg tega lahko pri najemu napravo kadarkoli zamenjate in njene funkcionalnosti prilagodite svojim potrebam, brez večjih stroškov, v času, ko je ne potrebujete, pa je ne najemate.

 

Inkjet ali laserski printer?

Ko pride do vrste printerja, sta največkrat na voljo dve izbiri: inkjet in laserski printer. Inkjet uporablja tekoče črnilo, ki se na papir nanaša s tiskalno glavo. Primerni so za printanje grafik in črno-belih dokumentov, v primerjavi z laserskimi so tudi ugodnejši. Inkjet printerji so odlični za domačo rabo. Laserski printer po drugi strani je že nekoliko naprednejša oblika, primerna tako da naprednejšo domačo ali za poslovno rabo. So hitrejši, z njimi je tudi manj vzdrževanja. Odličen primer slednjega je Kyocera tiskalnik.

 

Kaj paziti pri nakupu printerja?

Pri nakupu printerja je treba paziti na več stvari. Prvo je vrsta printerja in način printanja, ki naj sovpada z vašimi potrebami. Potem so tu dodatne funkcionalnosti kot so kopiranje, skeniranje ipd. Za poslovne potrebe so pomembni tudi hitrost printanja, možnost dvostranskega printanja, možnost spenjanja, načini uporabe iz različnih naprav, varnost mrežnega sistema ipd. Nikar ne zanemarite tudi znamke. Praviloma velja, da so znane in priznane znamke bolj zanesljive od neznanih, kar se velikokrat odraža tudi na višji ceni. Verjemite, da bo vzdrževanje nekega poceni printerja potrebno veliko prej kot servis Konica Minolta printerja. Pozorni bodite tudi na ostale poprodajne storitve in garancijo, s katerimi lahko veliko prihranite.

 

Je Kyocera tiskalnik res eden najboljših?

Ne samo da je Kyocera tiskalnik eden izmed najbolje prodajanih naprav v zahodnem svetu, je tudi prejemnik številnih nagrad. Gre za japonsko multinacionalno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo elektronske in pisarniške tehnologije, Kyocera tiskalnik je le eden izmed njihovega širokega asortimana. Njihovi izdelki so znani po tem, da so zanesljivi, preprosti za uporabo in sposobni ustvariti visoko kakovostne izpise v velikih količinah. Kyocera tiskalnik je se od drugih loči predvsem po obratovalnih stroških, saj zaradi posebne tehnologije porabijo manj toplote in energije, servisiranje naprav pa je ugodnejše. Obstajajo tri področja, na katerih Kyocera tiskalnik izstopa od povprečja. To so zanesljivost, stroškovna učinkovitost in trajnost.

 

Kam na servis Konica Minolta printerja?

Z rednim vzdrževanjem printerjev in multifunkcijskih naprav zagotavljate njihovo brezhibno delovanje. Prepoznaven servis Konica Minolta printerja je podjetje Anderwald, ki imajo s tem že več kot 30 let izkušenj, servis Konica Minolta printerja pa opravijo hitro in kakovostno. Seveda poleg omenjene znamke skrbijo tudi za druge, kot je na primer Kyocera tiskalnik. Vzdrževanje poteka po certificiranem postopku, potrjenem iz strani proizvajalcev, kjer preverijo celotno delovanje naprave, odpravijo mehanske in programske napake ter zagotovijo, da so vsi deli funkcionalni. Poleg tega vam tudi svetujejo, kako najbolj optimalno ohranjati vaš printer.

 

Kakšni so stroški vzdrževanja?

V primeru najema tiskalnika so stroški vzdrževanja velikokrat že všteti v sam najem. Pri stroških vzdrževanja kupljenega printerja, pa boste na primer za servis Konica Minolta printerja odšteli od nekaj deset do sto plus evrov. Seveda je odvisno od same znamke in dela, ki ga zahteva. Poleg klasične menjave barvnih kartuš in posodobitve operacijskih sistemov lahko pride tudi različnih obrab in okvar delov, ki so pogosto v uporabi. Pri večjih ali dražjih okvarah se vam bolj od popravila splača kupiti novo napravo. Tudi to je eden izmed razlogov, zakaj je dolgoročno bolj smiselno razmišljati o najemu printerja, v ceno katerega je to že velikokrat všteto.

 

Katere dodatne funkcije naprave iskati?

Ko imamo v eni napravi poleg printerja še skener, fotokopirni stroj, govorimo o multifunkcijskih napravah. Čeprav že osnovne in cenejše naprave vsebujejo vse troje v enem, pa dražje različice, namenjene za poslovno rabo nudijo še več. Od hitrejšega tiskanja, večjega pomnilnika za shranjevanje, večjo zalogo papirja, možnost faksiranja, samodejno obračanje s spenjanjem in luknjanjem ipd. Tovrstne naprave zagotavljajo visoko produktivnost, maksimalno prilagodljivost, optimalne stroške in manjši vpliv na okolje.

Author: Administrator

Deli to objavo na