Vožnja na plin

Vožnja na plin in poraba goriva

Vozila na plin postajajo zaradi številnih prednosti vedno pogostejša izbira tudi med slovenskimi kupci oziroma vozniki. Dejstvo je, da so tržno uspešni samo tisti izdelki ali storitve, ki kupcu ali uporabniku prinesejo dovolj koristi, da se odloči za nakup. Vožnja na plin je odličen primer takšne investicije, ki je povsem brez tveganja. Neizpodbitno dejstvo je namreč, da je poraba avtoplina pri vožnji na plin za voznika cenovno občutno ugodnejša. Poleg tega vozila na plin manj obremenjujejo okolje oziroma nanj tako rekoč nimajo škodljivega vpliva. Vožnja tudi manj obremenjuje motor, je varnejša in predvsem občutno cenejša.

 

Vožnja na plin je cenejša

Čeprav je ob zgornjih trditvah večina ljudi navdušenih, pa se pri skoraj vseh zastavlja vprašanje o tem, kakšna je vožnja na plin v primerjavi z vožnjo na bencin. Je vozilo na plin resnično konkurenčno vozilu na klasični pogon? Z eno besedo: DA. Zmogljivost motorja se zmanjša največ za 2 %, kar je pri običajni vožnji popolnoma neopazno. Ker smo v podjetju G-1 razvili in patentirali novost: vodenje vbrizga avtoplina v realnem času, lahko z gotovostjo trdimo, da je naš sistem najboljši na trgu. V to smo tako zelo prepričani, da na vgradnjo nudimo kar 7 let garancije.

 

Poraba avtoplina in goriva pri kombiniranem vozilu

Ko besede nanesejo na jeklene konjičke, se poleg cene vozila vedno ustavimo tudi pri ceni vzdrževanja in uporabe tega vozila – torej tudi pri tem, koliko nas stane vožnja na plin oziroma na bencin ali nafto. Že preprost izračun pokaže, da je cena plina pri nas toliko nižja, da lahko na letni ravni z uporabo vozila na plin prihranite kar precejšnjo vsoto denarja, investicija pa se vam bo, če prevozite v enem letu povprečno število kilometrov, povrnila prej kot v 2 letih. Res je, da takšna vožnja količinsko nekoliko poveča porabo goriva, a poraba avtoplina je kljub vsemu za vaš žep precej ugodnejša kot vožnja na bencin.

Author: Administrator

Deli to objavo na