Ugoden uvoz kombijev uredite že danes

Ste se kdaj spraševali, kako lahko privarčujete pri nakupu vozila? Ali pa ste morda razmišljali, da bi izvedli https://narociavto.si ali drugih rabljenih motornih vozil iz tujine, vendar niste prepričani, kako se lotiti tega postopka? Dober odgovor na vaša vprašanja se skriva v ugodnem uvozu in izračunu tukaj.

To morda zveni zapleteno, a v resnici je dostopno in koristno za vsakogar, ki si želi pridobiti svoj kombi po najboljši ceni. Razložimo vam, kako lahko tudi vi izkoristite prednosti, ter vam podamo vse potrebne informacije za izračun DDV na rabljena motorna vozila. Ne glede na to, ali ste podjetnik, ki išče cenovno ugodno rešitev za svojo floto vozil, ali pa posameznik, ki si želi udobnega in prostornega prevoznega sredstva.

DDV na rabljena motorna vozila

Ugoden uvoz kombijev je le nekaj korakov stran!

Ko govorimo o postopku, kot je uvoz kombijev iz tujine, se morda zdi, da gre za zapleten postopek. Vendar pa s pravilnim pristopom in ustrezno pripravo lahko tudi vi izkoristite prednosti uvoza želenega rabljenega motornega vozila in pri tem tudi privarčujete.

Ključ do uspešnega nakupa, po najboljši ceni, je dobro poznavanje postopka in izračuna DDV na rabljena motorna vozila. V nadaljevanju vam razkrivamo osnovne korake, ki jih morate upoštevati, da bi dosegli svoj cilj – cenovno ugoden nakup kombija.

uvoz kombija

Postopek za enostaven in varen uvoz vozila

Sledi 7 korakov, kateri so »zaposleni« za najbolj skrben in odkrit uvoz kombijev iz tujine:

 • Vpis podatkov: v izbrani spletni obrazec podjetja, vpišete svoje podatke ali pa to sporočite izbranemu podjetju kar preko klica.
 • Zaupanje želja: dobili boste vprašanje, katero znamko, model, opremo in barvo si želite oz. bi bil pravi za vas ali vašo dejavnost.
 • Način plačila: kadar se potrdijo vsi potrebni podatki, je na vrsti način plačila. Tukaj jim zaupate, kateri način bi vam najbolj ustrezal: leasing, kredit ali gotovinsko plačilo.
 • Iskanje vozila: podjetje vam v roku treh dni poišče vsaj tri primerna vozila.
 • Potrditev: seznam vam posredujejo in ko vozilo potrdite, stopijo v kontakt s prodajalcem, preverijo stanje ter samo zgodovino vozila.
 • Preverba in naročilo: za izbrano boste dobili natančen opis, zgodovino servisov, fotografije ter končno ceno z vsemi stroški do registracije, ki jo opravite v Sloveniji. Prodajalce se temeljito preveri, tako da je zagotovo pristen in je vse, kot mora biti. Ko vam videnu ustreza, ponujeno potrdite in plačate po izbranem načinu plačila.
 • Čakanje in uporaba: ko je vse urejeno, se še samo počaka na dostavo, ki v povprečju traja do 3 tedne.

Kaj pa v primeru, če vam nič od ponujenega ni všeč?

Brez skrbi, saj v primeru, kadar podjetje ne najde primernega vozila za vas, ne rabite plačati nič.

davek na rabljena vozila1

Nekatere pomembne informacije in DDV na rabljena motorna vozila

Če si torej želite ugoden uvoz kombijev, vam spodaj pustimo še nekatere pomembne informacije, ki jih morate vedeti:

 • Organizacija prevoza: izbrana podjetja v celoti poskrbijo za transport in prevzem izbranega vozila v Slovenijo.
 • Homologacija, FURS in plačilo DMV: večina zastopnih podjetij ima urejen postopek, s katerim za vas vse to uredi in vi nimate dodatnega dela s papirji. Vaše delo je lahko le, da preko spletnega kalkulatorja izračunate stroške in DDV na rabljena motorna vozila.
 • Zavarovanje, tovarniška garancija in registracija: z uvozom se uredijo prav tako najboljša zavarovanja, podaljša se tovarniška garancija. Na voljo so tudi zastopniki, ki vas pospremijo k registraciji in zagotovijo, da gre vse brez morebitnih zapletov.
 • Vaša naloga? Le usedete se v izbrano vozilo in ga odpeljete.

DDV na rabljena motorna vozila je izračun, ki ga lahko najdete kar na spletu. Ta vam da okvirne informacije o tem, koliko bo znašal izračun davka ter ostalih stroškov za uvoz kombijev. Dobro je vedeti, da je ta vrsta davka specifična za vsako državo, zato je klučno, da se z njim dobro seznanite.

uvoz kombijev1

Kaj vse izračun DDV na rabljena motorna vozila, vsebuje?

Izračun vsebuje več dejavnikov in podrobnosti, ki so odvisna od različnih spremenljivk. Spodaj lahko preverite, kaj vse vključuje:

 • Nakupna cena vozila: izračun DDV-ja se običajno začne z osnovno ceno vozila, to je zneskom, ki ga plačate prodajalcu ali trgovcu.
 • Davčna stopnja: pomemben dejavnik je davčna stopnja DDV-ja, ki se uporablja v vaši državi ali državi, v katero uvažate vozilo. Stopnja se lahko razlikuje med državami in celo znotraj države glede na vrsto vozila.
 • Odbitni DDV: če ste podjetnik in vozilo kupujete za poslovne namene, imate običajno pravico do povračila DDV-ja (odbitni DDV). To pomeni, da vam bo vrnjen DDV, ki ga plačate ob nakupu vozila, če izpolnjujete določene pogoje.
 • Davčna osnova: to je znesek, na katerega se nanaša DDV in se običajno izračuna tako, da se od nakupne cene vozila odštejejo morebitni popusti in druge olajšave.
 • Carinske dajatve: pri uvozu vozila iz tujine boste morda morali plačati tudi carinske dajatve, ki jih je treba vključiti v izračun DDV-ja.
 • Pomembna dokumentacija: za izračun DDV-ja boste potrebovali ustrezno dokumentacijo, vključno s carinskimi deklaracijami, računi in drugimi dokumenti, ki dokazujejo vrednost in poreklo vozila.
 • Zakonodaja: izračun DDV-ja na rabljena vozila je v veliki meri odvisen od veljavne zakonodaje v vaši državi ali državi, iz katere uvažate vozilo. Različne države imajo različne predpise glede tega.

Izberite uvoz kombijev, ki bo popolnoma ustrezal vam in vašim željam.

davek na rabljena motorna vozila (1)

Author: Borboleta

Deli to objavo na