Predelava plin

Plinske črpalke na skoraj vsakem koraku

Da, resnično si upamo trditi, da ne boste več s tolikšnim odporom hodili na bencinske – oziroma v vašem primeru na plinske črpalke! Morda se vam zdi naša izjava nekoliko pretirana, saj tudi plin za avtomobile ni zastonj, a ob toliko nižji ceni pogonskega goriva se vam bo na plinski črpalki zanesljivo kar smejalo. Ne samo, da se cene avtoplina tako rekoč ne dvigajo, še več – v zadnjem času je cena plina celo padla. Če to ni več kot zadosten razlog za dobro voljo ob obisku plinske črpalke.

 

Avto na plin in plinska črpalka

Pred predelavo vozila na plinski pogon ljudi poleg izgube moči motorja skrbi predvsem to, kje bodo lahko svoje vozilo spet napolnili s plinom oziroma kje so plinske črpalke. Pri obeh vprašanjih ste lahko brez strahu: vozilo bo izgubilo le nekaj odstotkov moči, ki jih pri vožnji ne boste občutili, črpalke, kjer svoj avto na plin lahko napolnite, pa tudi niso več nobena redkost. V Sloveniji jih je kar 87 in tudi v sosednjih državah jih ne manjka. Plinska črpalka je navadno posebej označena že pri uvozu na črpalko, zato jih boste zlahka našli. Pri avtomobilih na plin se vam ni treba bati, da bi naenkrat ostali brez goriva – poleg tega, da so plinske črpalke tako rekoč na vsakem koraku, ima avto dva rezervoarja in če vam zmanjka plina, zlahka preklopite na bencinski pogon.

 

Plinske črpalke – ugodna cena na dosegu rok

Ko opazimo, da je nivo goriva v vozilu že precej nizek in bo treba zapeljati na naslednjo črpalko, navadno v trenutku postanemo slabe volje, saj nam postane jasno, da bomo pri nakupu bencinskega goriva kaj hitro ob stotaka. A če vozite avto na plin, je zgodba popolnoma drugačna. Plinske črpalke se pravzaprav kar razveselimo, saj nas vsakič opomni, koliko prihranimo pri nakupu goriva.

Author: Administrator

Deli to objavo na