Predelava avtomobila na plin

Predelava bencinskega avtomobila ali dizla na plin

Kar se tiče tehnologije, sta mogoči tako predelava bencinskega avtomobila na plin kot predelava dizla, a je slednja zaenkrat še precej draga, medtem ko je cena predelave na plin pri avtomobilu z bencinskim motorjem glede na prihranek, ki ga ta omogoča, zelo ugodna. Če bi radi o tem, kako poteka predelava avtomobila na plin (tudi dizla), izvedeli še več in iz prve roke, obiščite naš avtoplin center ali nas pokličite, in posredovali vam bomo vse potrebne informacije.

 

Predelava dizla na plin

Zaradi specifičnih lastnosti dizelskih motorjev je predelava dizla na plin seveda nekoliko drugačna kot  predelava bencinskega avtomobila, a tehnologija je že nekaj časa na voljo. To pomeni, da je predelava avtomobila na plin mogoča, a je cena glede na prihranek še vedno zelo visoka. Predelava dizelskega avtomobila na plin zniža stroške goriva, a še zdaleč ne toliko kot pri bencinskem motorju. Pri zadnjem je prihranek lahko tudi 50 %, medtem ko pri dizelskem motorju ne presega 8 %. To pomeni, da je doba, v kateri se vam investicija povrne, občutno predolga. Svetujemo vam, da s predelavo dizla na plin še nekoliko počakate, vsaj do takrat, ko bo smiselna in cenovno opravičljiva predvsem zaradi vpliva na okolje oziroma ko bodo motorji, ki tako onesnažujejo okolje, dodatno obdavčeni.

 

Predelava bencinskega avtomobila na plin

Za zdaj še vedno velja, da je za razliko od predelave dizla na plin, cena predelave bencinskega avtomobila na plin zelo ugodna, predvsem to velja glede na prihranek. Rezervoar za plin namestimo v prtljažnik, na mesto za rezervno kolo ali za odbijač, kadar je to mogoče. Predelava avtomobila na plin znatno zniža vaše stroške za gorivo, hkrati pa ni bojazni, da bi vam kar naenkrat zmanjkalo goriva – če plina ni več, se stikalo samodejno preklopi na bencin. Poleg tega je v Sloveniji trenutno več kot 80 črpalk, kjer lahko kupite tudi tako imenovani LPGutekočinjeni naftni plin, njihovo število pa še vedno narašča. Obiščite naš avtoplin center G-1, kjer vam bomo z veseljem svetovali pri nakupu sistema za predelavo avtomobila na plin in vam pojasnili morebitne nejasnosti.

Author: Administrator

Deli to objavo na