Pravljice za lahko noč za popoln zaključek dneva

Otroštvo je čas brezskrbnosti, zato je za marsikoga najlepše življenjsko obdobje. Pomembno mesto v otroštvu imajo pravljice, zaradi katerih je otroštvo zanimivejše in prijetnejše. Še posebno pa so pri najmlajših dobrodošle pravljice za lahko noč, ki jih poslušajo zvečer pred spanjem. Pravljice za lahko noč so najlepše uspavanka, ki otroka pred spanjem pomirijo in ga popeljejo v sladke sanje. Pripovedovalčev nežni in umirjeni glas otroka sprosti, da se lahko vživi v domišljijski svet pravljice in pravljičnih junakov, potem pa v miru zaspi, zjutraj pa se zbudi poln energije.

Zvočne pravljice za lahko noč

Otroci želijo pravljico poslušati prav vsak večer, starši pa za pripovedovanje nimajo vsak dan časa. Kljub svojim obveznostim pa otroka lahko prav vsak večer razveselite s pravljico, in to vedno drugačno, tako da jim zavrtite zvočne pravljice za lahko noč. Na voljo so vam Lahkonočnice, zbirka pravljic v avdio obliki. Med številnimi zvočnimi pravljicami slovenskih avtorjev lahko izberete za vsak večer drugo pravljico, ki je vsebinsko primerna glede na otrokovo trenutno razpoloženje. Ko boste v dilemi, katero pravljico izbrati za svojega malčka, da bo večer zanj čim prijetnejši, preberite povzetek vsebine, pozanimajte se o avtorju pravljice in podobno. Na spletni strani omenjene pravljične zbirke so dostopne mnoge dodatne informacije o posamezni pravljici. Izberite najprimernejšo zvočno pravljico za svojega otroka in mu jo predvajate, nato pa se lahko posvetite svojim obveznostim, medtem ko bo vaš malček brezskrbno poslušal najlepšo pravljico.

Pravljična risanka

Pravljična zbirka Lahkonočnice se zelo hitro veča, vanjo se vključujejo nove pravljice za lahko noč sodobnih slovenskih avtorjev in je tako primerna za še tako radovedne malčke. Omenjena zbirka pa prinaša še eno novost – prvo pravljično risanko. Zdaj lahko vaš otrok pravljično vsebino sprejema ne samo v zvočni obliki, ampak tudi v vizualni. Pripovedovalčev nežni glas in slika vašemu otroku pravljico še bolj približata, otrok se ob gledanju in poslušanju pravljične risanke še bolj vživi v domišljijski svet, zato je lahko zanj pravljica še bolj zanimiva in prijetna.

Author: Borboleta

Deli to objavo na