Montaža avtoplina

Montaža avtoplina – plinski pogon za manjšo porabo goriva

Montaža plina v avto je inovativen sistem, ki podaljša življenjsko dobo motorja in omogoča manjšo porabo goriva. Pameten korak za vašo denarnico in ekologijo!

 

Plinski pogon in njegove prednosti

V primerjavi s klasičnim sistemom na bencin ima plinski pogon veliko prednosti. Montaža avtoplina omogoča vrhunski izkoristek izgorevanja in proizvaja manj izpušnih plinov (ti so tudi čistejši). Zaradi tega je poraba goriva manjša in s tem tudi manjši negativen učinek na okolje. Montaža plina v avto zelo dobro učinkuje predvsem na motor, saj mu opazno podaljša življenjsko dobo (za približno 35%). Prav tako se podaljša trajanje motornega olja, saj ga bencin ne razgrajuje več. Življenjska doba katalizatorja in lambda sonde se navadno podvoji. Poleg tega montaža avtoplina prepreči nastajanje korozije, ki nastaja zaradi vseh aditivov, ki so navadno prisotni v bencinu. Plinski pogon naredi delovanja motorja tišje in enakomernejše. Lahko torej rečemo, da montaža avtoplina ugodno vpliva na trajanje in delovanje vašega vozila. Preverite našo ceno predelave avta na plin in se odločite za ta pomemben korak.

 

Avto na plin cena predelave

Cena predelave avta na plin je ugodna, zagotavljamo pa maksimalno profesionalnost. Postopek delovanja je pri nas zaščiten s patentom. Montaža avtoplina ima sedemletno garancijo, ki krije vse morebitne težave, ki bi se pojavile zaradi napake iz naše strani. Montaža plina v avto zajema nove kose opreme, ki so opremljeni s certifikatom v skladu s predpisi EU.

 

Montaža plina v avto – postopek

Montaža avtoplina je zahteven postopek, za katerega so naši profesionalni avtomehaniki prejeli certifikat. Cena predelave avta na plin se navadno poravna z zmanjšanimi stroški goriva in z ostalimi ugodnostmi, ki jih ta sprememba prinaša. Kako pa poteka montaža avtoplina? Postopek vključuje vgradnjo različnih novih elementov, ki omogočijo delovanje sistema na plinski pogon. Vgradi se rezervoar, ki je prilagojen vsakemu vozilu posebej in se navadno nahaja v prtljažniku ali na mestu rezervne gume. Plin se mora iz utekočinjenega stanja spremeniti v plinsko, za kar poskrbi napeljava z ventili in uparjalnikom. Vbrizgalna naprava dovaja plin v motor. Na zunanji strani vozila se namesti točilno mesto za plin, ki se ponavadi nahaja pod registrsko tablico ali ob mestu za točenje bencina, zato, da ne iznakazi podobe vašega avtomobila. Za plinski pogon je potreben tudi preklopnik, ki se vgradi na armaturni plošči in omogoča enostavno preklapljanje iz pogona na plin na bencin in obratno. Ekran prikazuje količino plina v rezervoarju.

Author: Administrator

Deli to objavo na