Menjava operaterja je enostavnejša kot si mislite

Različni ponudniki mobilne telefonije nas ves čas oblegajo z ugodnimi ponudbami, naročniškimi ugodnostmi in akcijami, ki lahko pomenijo tudi do nekaj evrov mesečne razlike. Ponavadi njihovo ponudbo opazimo šele v času, ko menjujemo telefon, nam poteče naročnina ali so na voljo res ugodni mobilni paketi, ki jih ne gre zamuditi. Med najugodnejšimi ponudniki pri nas še vedno velja bob, ki poleg klasične naročniške ponudbe nudi tudi predplačniške možnosti. In čeprav se marsikomu ta postopek zdi nadležen in zamuden, pa menjava operaterja ni tako zapletena kot si predstavljate. Zaradi sodobne tehnologije lahko to pri marsikaterem ponudniku opravite v nekaj korakih kar preko spleta: https://www.bob.si/postani-bob-uporabnik/prenos-stevilke-menjava-mobilnega-operaterja

 

Kdaj je čas za novega ponudnika telefonije?

Ponudniki mobilne telefonije precej pogosto spreminjajo, izboljšujejo ali dodajajo nove pakete za podobno ceno starih paketov in o tem ne obvestijo svojih trenutnih strank. Največkrat se menjava operaterja zgodi ob menjavi telefona ali naročniškega razmerja, kar je na dve leti ali celo več. Menjava operaterja pa ne bi smela čakati na to, obstaja veliko razlogov, zakaj ga menjati že prej. Eden izmed teh so spremembe osebnih okoliščin, npr. da želite ugodnejšo ponudbo zaradi prihranka, več prenosa podatkov zaradi dela ali pa poleg telefona želite unovčiti še ugodnosti televizije in interneta. Menjava operaterja je smiselna tudi, ko so v ponudbi ugodni mobilni paketi in nove naprave. Za spremembo se odločite tudi, če imate v vašem kraju slab signal in povezljivost ali če vam ob nevšečnostih njihov klicni center ni v veliko pomoč.

 

Kako poteka menjava operaterja pri bob?

Gre za ponudnika mobilnih storitev, ki je brez vezave in brez skritih stroškov, ki omogoča brezplačen prehod med različnimi paketi kar s poslanim SMS sporočilom in za ponudnika, ki še nikoli ni dražil svojih storitev.

Menjava operaterja je enostavna in poteka v nekaj preprostih korakih:

 • Preko spletne strani ali na prodajnih mestih kupite kartico SIM, telefon ali napravo s kartico SIM.
 • Pokličite na njihovo telefonsko številko in aktivirajte začetni bonus (100 enot), ki vam ga podarijo na začetku.
 • Izberite naročniški mobilni paketi in ga sklenite preko spleta ali s klicem v klicni center ali se odločite za predplačniško možnost in svoj račun napolnite z vrednostno kartico.
 • Po želji prenesite tudi svojo obstoječo telefonsko številko.

 

Kako obdržati obstoječo številko kot novi uporabnik?

Svojo obstoječo telefonsko številko enostavno prenesete v postopku prijave naročniškega razmerja. Za to najprej potrebujete kartico SIM, ki jo prejmete na prodajnih mestih operaterja. Z njo boste prejeli začasno telefonsko številko. Če ste pri trenutnem operaterju naročnik, boste potrebovali še:

 • vašo obstoječo telefonsko številko,
 • podatke zakonitega zastopnika ali naročnika na obstoječi številki (v primeru za poslovne uporabnike in podjetja),
 • številko računa, izdanega s strani trenutnega operaterja, ki ne sme biti starejši od treh mesecev,
 • odločitev, ali želite pri trenutnem operaterju ohraniti ali prekiniti naročniško razmerje.

Po prijavi naročniškega razmerja in oddanemu zahtevku za prenos številke vas v roku enega do dveh delovnih dni obišče kurir, ki vas identificira in v podpis izroči pogodbo ter zahtevek za prenos telefonske številke. Po prejetju pravilno izpolnjenega obrazca je prenos urejen naslednji delovni dan. Takrat lahko začnete uporabljati številko.

iPhone mobilni telefon, naslonjen ob steno

 

Kakšni mobilni paketi so na voljo v njihovi ponudbi?

Omenjeni ponudnik mobilne telefonije velja za enega izmed ugodnejših v Sloveniji, pa tudi za enega redkih, pri katerem ne rabite skleniti naročniškega razmerja. Kljub temu so v njihovi ponudbi na voljo različni mobilni paketi:

 • Drzni: ti mobilni paketi so namenjeni vsem, ki veliko kličejo in pošiljajo SMS sporočila, predvsem pa si ne predstavljajo uporabe telefona brez interneta. V ponudbi je neomejeno število minut, SMS sporočil, prenos podatkov do 90 GB v Sloveniji in 10,5 GB v gostovanju ter hitrost prenosa do 50/10 Mb/s.
 • Hit: je namenjen vsem, ki želijo neomejeno količino klicev in SMS sporočil. Za razliko od drznega ima ta le 7 GB prenosa v Sloveniji in tujini, hitrost prenosa je 50/1/ Mb/s.
 • 5ka: je odličen za osnovne uporabnike, ki telefon uporabljajo za klice in sporočila, saj je v paketu le 1 GB prenosa podatkov s hitrostjo prenosa 50/1/ Mb/s. Odlična izbira za starejše uporabnike in upokojence.
 • 4 cente: so mobilni paketi, s katerimi nimate nobenih fiksnih stroškov, saj vse plačaš po porabi po enotniceni 4 cente. Gre za najcenejšo naročniško tarifo, primerno predvsem za tiste, ki telefon uporabljajo le občasno ali za posebne namene.

Če vam izbrani paket ne ustreza več, ga lahko enostavno in brezplačno zamenjate kar preko SMS sporočila ali v aplikaciji.

 

Spremljajte porabo in informacije preko aplikacije

Aplikacija ponudnika je namenjena vsem uporabnikom, ki želijo spremljati informacije o svojem razmerju ter upravljati nastavitve. V njej lahko spremljate vse pretekle in tekočo porabo podatkov oz. enot, plačila s telefonom, spremljate druge pakete in jih enostavno menjujete, vklopite ali izklopite različne možnosti, nastavite e-račun, spremljate plačevanje računov, polnite predplačniški račun, nastavljate zasebnost ipd. Aplikacija je pregledna, enostavna za uporabo, uporabnikom prijazna in brezplačna. Na voljo je za android in iOS operacijski sistem.

Author: Administrator

Deli to objavo na