Magnezijev citrat zviša količino minerala

magnezijev citratS hrano telo ne more dobiti vseh snovi, ki so potrebne za normalno delovanje. To je pomembno za kakovostno življenje in učinkovitost. Prehranska dopolnila organizmu dajo, kar potrebuje, da človek zmore vse napore in ohranja zdravje. V posebej veliki nevarnosti so ljudje, ki pogosto zahajajo v restavracije s hitro prehrano ali pogosto posežejo po živilih, bogatih s sladkorjem. Obstajajo tako imenovane prazne kalorije, ki človeku ne dajejo nič drugega kot več kilogramov v obliki sala. Premajhno količino magnezija v krvi zviša magnezijev citrat. Pomemben je pri delovanju celic, živčevja mišic, kosti in srca. Ni delčka telesa, ki mu magnezijev citrat ne bi koristil.

Magnezijev citrat naj bo na razpolago

Mineral se izgublja ob nepravilni prehrani ali pretiranemu uživanju alkohola. Izgubljanje pospešijo določene težave, kot so bruhanje, diareja ali težave z absorpcijo. Pri dodatkih je izjemnega pomena biološka razpoložljivost. Kaj to pomeni? Gre za merilo obsega in hitrosti prehoda snovi v krvni obtok. Mineral mora biti v določeni obliki, ki jo organizem lahko absorbira. Prav zaradi biouporabnosti je magnezijev citrat priporočljiv. Čistega bodo celice lahko uporabile in bo hitro zelo pozitivno vplival na vrsto sestavnih delov. Raziskave so pokazale, da magnezijev citrat pomaga znižati visoki krvni pritisk. Na ta način se zmanjša nevarnosti omedlevice in celo kapi.

Magnezijev citrat nad anksioznost in depresijo

Velika razširjenost sladkorne bolezni bi morala ljudi pripraviti do tega, da začnejo bolje skrbeti zase. Pomagala bo boljša dieta, ki vključuje magnezijev citrat. Ta namreč zmanjša tveganje za to nevarno bolezen. Pri tem je treba omeniti, da se je pravi pomen besede dieta izgubil. Ne pomeni stradanja ali strogega in togega jedilnika, temveč zdrav način življenja. Ženske, ki vsak mesec trpijo za menstrualnimi krči, bodo ob rednem jemanju opazile zmanjšano intenzivnost bolečin. Tako je magnezijev citrat tudi odlično blago odvajalo za vse, ki niso redno na porcelanastem prestolu. Redno odvajanje blata zelo ugodno vpliva na telesno zdravje in duševno počutje. Z uživanjem magnezijevega citrata pa boste zmanjšali tudi občutke anksioznosti in depresije.

Author: Administrator

Deli to objavo na