Cena avtoplina

Cena avtoplina in manjša poraba goriva

Vse raziskave tako pri nas kot po svetu jasno kažejo, da je vožnja na plin bistveno cenejša kot vožnja na bencin. Razlog za to je seveda povsem preprost: cena avtoplina je znatno nižja kot cena bencina. Da, tako preprosto je. Če vas zanima, kakšen bi bil vaš prihranek ob predelavi avtomobila na plin, lahko na naši spletni strani opravite informativni izračun. Vpišete le povprečno porabo vašega avta in količino kilometrov, ki jih prevozite vsako leto. Izračun bo narejen glede na trenutne cene avtoplina v Sloveniji.

 

Cena avtoplina in bencina v Sloveniji

Kakšen je prihranek, jasno kažejo tudi cene plina za avto in cene bencina v zadnjih letih. Cene bencina so občutno poskočile (leta 2005 je bila cena za liter 0,971 €, danes pa je nekaj več kot 1,5 €), medtem ko cena avtoplina v Sloveniji in po svetu ostaja tako rekoč enaka in trenutno znaša okoli 0,8 €. Strokovnjaki žal (oziroma za tiste, ki se boste odločili za predelavo vozila na avtoplin – na srečo) napovedujejo, da bodo cene bencina še naprej naraščale, medtem ko se cena avtoplina ne bo bistveno spreminjala. Manjša poraba goriva je torej povsem realna možnost. Z lastno tehnologijo, hitro vgradnjo, 7 letno garancijo in strokovnim svetovanjem vam v podjetju G-1 zagotavljamo, da vam bosta hvaležna tako okolje kot vaša denarnica.

 

Cena avtoplina ni edina prednost vozila na plin

Z uporabo vozila na plin ne prihranite samo zaradi cene avtoplina. Uporaba plina prinaša še druge prednosti, s katerimi prihranite: za 35 % daljša življenjska doba motorja, dalj časa uporabno motorno olje, ni korozije, dvakrat daljša življenjska doba lambda sond in katalizatorja. Poleg manjše poraba goriva je pomembno tudi to, da občutno manj obremenjujete okolje, v primeru nesreče pa je rezervoar bistveno bolje zaščiten kot bencinski. Če torej upoštevate cene avtoplina v Sloveniji in po svetu, prihranek pri zamenjavi delov avtomobila, vpliv na okolje in varnost, je odločitev na dlani: pokličite G-1 in se dogovorite za predelavo.

Author: Administrator

Deli to objavo na